Автоклав Харків синій електро 20 літрів + подарунок закаблука автомат
4 250 ₴
Показати оптові ціни- Готово до відправки
- Оптом і в роздріб
- +380 (95) 015-03-85Віталій
- +380 (67) 188-98-34Людмила
АВТОКЛАВ ЭЛЕКТРИЧЕСКИЙ ХАРЬКОВСКИЙ 20 Л
Автоклав - це спеціальний пристрій, який використовується для консервування продуктів, таких як м'ясо, риба, овочі та фрукти, шляхом нагрівання їх до високої температури та тиску всередині герметичної камери.
Автоклав зазвичай має велику камеру з нержавіючої сталі, яка може вміщати велику кількість продуктів для обробки. Пристрій оснащений системою автоматичного контролю температури і тиску, що дає змогу точно керувати процесом консервування.
У процесі роботи автоклава, продукти поміщаються в банки або контейнери, які потім розміщуються в камері пристрою. Потім камера герметично закривається, і починається процес нагрівання і підтримання високого тиску всередині камери. Це дає змогу знищити всі бактерії, віруси та інші мікроорганізми в продуктах, забезпечуючи безпечне і тривале зберігання.
Автоклав має високу продуктивність і може бути використаний як для домашнього, так і для комерційного використання. Він є незамінним пристроєм для забезпечення безпеки та збереження якості консервованих продуктів.
Технічні характеристики:
Місткість — 14 шт. -0,5 л банок або 5 шт. — 1,0 л банок
Максимальний робочий тиск — 3,5 амт.
Габарити:
Висота — 530 мм
Ширина — 350 мм
Маса — 15 кг
Потужність — 2,2 кВт
Напруга — 220 Вт
Комплектація
- Манометр
- Притискний механізм
- Циліндричний корпус
- Ніпель
- Термометр
- Кришка
- Клапан запобіжний
- Гвинт
- Паспорт
Для зручності у використанні під час пробного пуску необхідно практичним методом виявити похибку терморегулятора щодо спиртового термометра!
Підготовка до роботи:
- Встановити манометр
- Заповнити на 1/3 стійку термометра машинною оливою та встановити термометр
- Укласти на дно автоклава у 2-3 шари щільну тканину ( мішковину, джинс)
- Поставити заповнені закочені банки в автоклав. Між рядами та між собою банки нічим не переплітаються.
- Банки не мають мати тріщин і бульбашок повітря в склі, інакше вони будуть лопатитися!
- Заповнити автоклав водою так, щоб верхня банка була покрита шаром 1,5-2,0 см
- Закрити кришку, після цього автомобільним насосом створити тиск 1,5 атм. І візуально (за допомогою мильної піни) а також на слух перевіряють на герметичність, особливо в місці встановлення манометра. Герметичність автоклава обов'язкова!
Процес приготування в автоклаві електричним:
Нагріваємо автоклав і стежимо за температурою. Щойно температура досягла 120 градусів, засікають час, і подальший процес варіння триває 15-20 хв. За час варіння температура підніметься до 120-125 градусів, а тиск підніметься до 5-7 атм ( залежить від температури й об'єму повітря в автоклаві). У разі неповного завантаження автоклава тиск нижчий. Після повністю вимикають, й автоклав залишають для охолодження до температури 30 градусів. Тільки після остигання через золотушник обережнотравлюють повітря й відкривають кришку автоклава!
Рекомендуємо для отримання досвіду роботи з автоклавом зробити пробне консервування 2-3 банки. Умови консервування для будь-яких обсягів завантаження автоклава однакові.
Орієнтовний час стерилізації продуктів у електричному автоклаві:
Яловичина — 60 хв
Курка — 40 хв
Риба — 25 хв
Овочі — 15 хв
Характеристики
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Виробник | Харків |
Тип | Автоклав |
Джерело нагрівання | Зовнішній |
Місткість (кількість банок) | |
Банка 0.5 л. | 14 (шт.) |
Банка 1 л. | 5 (шт.) |
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Харків |
Країна виробник | Україна |
Матеріал | Вуглецева сталь |
Тип | Автоклав |
Стан | Новий |
Джерело нагрівання | Зовнішній |
Користувальницькі характеристики | |
Вага | 15 |
Об`єм | 20 |
- Ціна: 4 250 ₴