Продавець GazVodA розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
6583 відгуків
вул. Скобелівська, 9, індекс 61068, Харківська область, Харків, Україна
Додати відгук
Газ Вода - лічильники, насоси, арматура для підключення, автоматика контролю та обліку
+380 (97) 125-04-36
+380 (95) 015-03-85

Набір тріски для копчення (4 кг)

Новинка

199 

Показати оптові ціни
  • В наявності
  • Оптом і в роздріб
+380 (97) 125-04-36
Віталій
  • +380 (95) 015-03-85
    Віталій
  • +380 (67) 188-98-34
    Людмила
  • +380 (95) 012-01-36
    Антон
повернення товару протягом 14 днів за рахунок покупця
Набір тріски для копчення (4 кг)
В наявностіНабір тріски для копчення (4 кг)
199 
+380 (97) 125-04-36
Віталій
  • +380 (95) 015-03-85
    Віталій
  • +380 (67) 188-98-34
    Людмила
  • +380 (95) 012-01-36
    Антон
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Набір тріски являє собою 4 кг тріски з різних порід деревини

У процесі приготування копчених делікатесів велике значення має правильно обрана тріска для копчення. Різновид деревини впливає на смакові якості, колір і аромат продуктів. Щоб у результаті отримати ідеальні копченості, необхідно знати особливості вибору та застосування тріски.Щепа для копчения

Яку тріску використовувати для коптильні

Почати необхідно з вибору породи деревини. Не рекомендується використання хвойних дерев, позаяк вони містять велику кількість смоли. Внаслідок чого готовий копчений продукт матиме присмак гіркоти. Також не треба застосовувати деревину берези. В її корі міститься деготь, який може потрапити в тирси та зіпсувати смак.

Використовувати для копчення можна деревину листяних дерев: вільхи, дуба, осіни, липи, клена. А також плодово-ягідних: вишня, черешня, абрикос, яблуня, смородина. Професійні коптильники використовують суміші тирси, з додаванням у них прянощів, як-от шавлія, м'ята, евкаліпт, розмарин, мигдаль, лавровий лист.

Наприклад, для копчення птиці свинини використовують деревину яблуні, вишні, вільхи, черешні, дуба. Для яловичини — вільху, зливу, акацію, виноград. Рибі підійде чорна смородина, граб, персик, вільха, вишня. Черешня, персик, бук чудово поєднуються із сирами.

Колір готових копченостей теж залежить від того, яке дерево застосовується. Опилки дуба, вільхи додадуть коричневого та темно-жовтого відтінку. Клен, бук, липа — золотистий. Граб додасть страві червонуватого кольору.

Важливим є розмір тріски. Правильно порубана деревина забезпечує рівномірне густе утворення димку. Занадто дрібні щіпки або тирси інтенсивно та швидко горять, утворюючи смак гару.

Також деревина має бути певної вологості, яка становить 50-70%. Перевушене паливо горітиме швидко та не дасть необхідну задимленість. В підсумку копченості вийдуть сухими. Щоб цього уникнути, її потрібно трохи змочити.
Дрібні тирси зручно застосовувати у разі тривалого процесу копчення. Для цього їх зволожують і укладають зверху тріски, що палає. Дим стає інтенсивнішим, а температура коптильні знижується.
 

Скільки необхідно тріски для копчення

Колічності палива залежить від розміру самої коптильні та ваги закладаних продуктів. Для міні коптильні гарячого копчення досить три невеликих гіркості. Такий процес займає  от 30 минут до 2 годин. Щіпка не має встигнути вигоріти повністю до готовності страви. На коптильню об'ємом 100 л буде потрібно 300 г тирси.

У разі холодного копчення, яке може тривати від 8 годин до одного тижня кількість деревини розрахувати складно, оскільки тріску весь час доводиться підсипати. Тому треба запастися нею. Для економії часу та дерева можна коптити продукти у два яруси, підвісивши їх на гаки або виклавши на решітки.

Деревина викладається на дно коптильні рівномірно, щоб дим розповсюджувався однаково. Велика однорідна тріска, достатньої вологості горітиме повільніше, і витрата її буде меншою.

Як зробити тріску самостійно

Звісно, найпростіше придбати тріску в магазині. Однак купувати її краще в перевірених надійних продавців. У недоросаніших виробників деревина може бути обробленої шкідливими сумішами. Це негативно позначитися на смаку копченостей і на вашому здоров'ї.

Звертайте увагу на склад тирси та регіон, у якому вони вироблялися. Економити на такому товарі не рекомендується. Оскільки від якості деревини залежить майбутній смак копченого продукту.

Якщо ви маєте можливість і бажання, паливо для копчення можна зробити самостійно. Для цього знадобиться пила, сокира, колоди.

  • Розпилюйте колоду якнайтонше на круглі слайси (не більш ніж 2 см). Під час процесу покладіть під колоду підстилку. Під час розпилювання на неї будуть висипатися тирси, які теж знадобляться.
  • Відокремте від деревини кору.
  • За допомогою маленького сокири нарубіть щіпки розмірами 2 × 2 см.
  • Надайте їм необхідної вологості. Якщо потрібно змочіть або навпаки підсушіть.

    Також можна скористатися іншим способом:

  • Візьміть невеликі панчохи плодових дерев. Краще, якщо це будуть гілки фруктових дерев після весняного обрізання саду.
  • Ретельно відокремте від панчіх кору.
  • Настройте тріску необхідного розміру великим ножем або сокирою.
  • Залийте отриманий матеріал чистою водою, вимочуйте 3-4 години.
  • Після просушіть до потрібної вологості.

Не треба використовувати для виготовлення тирси гілки хворих дерев. Також дивіться, щоб тріска не запліснявіла від надмірної вологи. Такі дрібниці можуть зіпсувати весь процес копчення.

Основні атрибути
Застосування тріскиДля м'яса, Для риби, Для сала, Для птиці, Для сиру
УпаковкаПоліетиленовий прозорий мішок
Вага5 кг
  • Ціна: 199 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner